Jeg gjorde et intervju med Dagbladet om å få fyken fra Gatas Parlament – og låta om det som er ute nå. Over kan du se videoen.

– Elling fortalte meg at de ville gjøre ei skive uten meg, og slik var det bare. Da følte jeg at de hadde bestemt seg for at jeg ikke var med i bandet lenger. Å gi ut ei plate uten meg var å gi meg fyken, sier Don Martin

Don Martin slipper i dag låta «Berg- og dalbane» om alle oppturene og nedturene i karrieren. Her rapper han blant annet at «ethvert band har et komplisert indre liv, og hvis man løser det får man Nobelprisen i kjemi».

– Å være i et band over så mange år som Gatas Parlament eksisterte, ble litt som å være kjæreste, kollega og bestevenn med de samme folka som du var med da du var fjorten år. Man vokser fra hverandre på veien. Det blir som en klassetur som aldri tar slutt, der du plutselig blir voksen, sier rapperen.

I låta skriver han også at «det føltes som det stoppa opp, og noen ganger er det bare sånn at nok er nok». I 2012, mens han enda var en del av Gatas Parlament, vurderte han nemlig å gi seg som musiker.

– Vi hadde ikke vært den samme enheten på mange år. Jeg følte at vi ikke kom noen vei som band sammen. Selv om vi lagde låter, var det vanskelig å få det til å funke. Jeg hadde aldri noen planer om å gå videre med karrieren og kutte ut Gatas Parlament, men jeg holdt på å gi meg med musikk.

Les mer av intervjuet hos Dagbladet eller se og hør videoen til låta.