Kan du høre byen puste ut

Don Martin og Zeshan Shakar - Kan du høre byen puste ut. Boka er ute overalt nå. Bestill en signert bok i posten her eller lest litt mer om prosjektet vårt.

Zeshan og jeg har skrevet en bok. Den heter «Kan du høre byen puste ut» og er ute i bokhandlere overalt nå. Du kan også bestille en signert bok. Mer om det under.

«For en fantastisk bok fra Don Martin og Zeshan Shakar. Du gruer deg til den lille boken er slutt, og ja vil bare lese mer. Mer, hører dere?» skreiv første anmelder Guri Hjeltnes som ga boka terningkast 6 i VG.

Boka handler om det felles prosjektet blant annet vi to hadde, hver for oss, på forskjellige steder på Oslo øst. Om å fortelle egne historier på egne premisser. Om å vokse på opp på Linje 5 Vestli. Om de tankene som blant annet ledet til albumet «En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt» og boka «Tante Ulrikkes vei». Om byen vår og musikken som formes av den. Og om hvordan vi to møttes.

Denne uka signerer vi bøker og sender ut hos Ark. Det koster 19 kroner å få boka tilsendt rett til postkassa. Vi dedikerer gjerne også, enten til deg selv eller hvis det er en gave til noen andre. Merk med hvem den skal dedikeres til. Her kan du bestille signert bok.

Bok365: «Det er musikalsk skrevet, medrivende og romantisk. Shakar er mer ettertenksom og sindig. Tillater seg mer ambivalens og tvil. Begge skriver skikkelig godt.»

Aftenposten: «Don Martin og Zeshan Shakar har gitt ut en viktig bok»

Klassekampen: «Noen måtte fortelle våre historier», tenker Don Martin før han går i gang med albumet «En gang Romsåsgutt alltid Romsåsgutt». Det har han lyktes til gangs med de siste ti årene. Slik sett er «Kan du høre byen puste ut» en suksesshistorie, fortellingen om en triumfferd langs hele linje 5 fra Oslo S og opp til Vestli.  (…) Men det er også mye mer enn det. Det er historien om hvordan norsk hiphop ble født, det er et politisk manifest til forsvar for drabantbyen og det er en oppvekstskildring fra Groruddalen i overgangen fra 1980- til 1990-tall. Alt sammen ganske vellykket, får jeg legge til. Don Martin skriver (nesten) like godt som han rapper (…)» 

VG: «For en fantastisk bok fra Don Martin og Zeshan Shakar. Du gruer deg til den lille boken er slutt, og ja – vil bare lese mer. Mer, hører dere?»

Dagbladet: «I sine kapitler føyer Shakar smidig til egne refleksjoner over forholdet mellom osloboere i middelklassen, og menneskene i og fra Oslo øst. Han veksler med Martin på de rette stedene. Forfatterne utfyller hverandres tanker og opplevelser uovertruffent. Å nevne hverandre og den andres tidligere verker og sitt øyeblikkelige inntrykk av verkene, er med å sy det hele sammen. Dramaturgisk er boka så godt som plettfri.»

Zeshan og jeg tok med oss Dagsreveyen opp linje 5 for å snakke om boka.

Boka er utgitt av Bonnier. Det kommer også lydbok men den er dessverre ikke helt ferdig enda.