Kort biografi

Don Martin er en rapper, tekstforfatter og etterhvert dramatiker fra Oslo øst og regnes som en av pionerene i norsk hiphop. Don Martin er med i Tee Productions og har de siste årene gitt ut flere album sammen med Tommy Tee pluss et album med svenske Promoe fra Looptroop Rockers. Martin har blant annet vunnet Spellemann for albumet En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt, Oslo bys kunstnerpris for forestillingen Blokk til blokk sammen med Fela og Castro og Romsås vels hederpris.

Don Martin er for tiden aktuell med forestillingen enmanns-forestillingen En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt – en fortelling om fellesskap, utenforskap og prisen på Bugg (2023/2024) – og boka Kan du høre byen puste ut sammen med Zeshan Shakar.

Martin har også i flere år vært radioprogramleder for programmene Goodshit Radio og Superstars på NRK P13. De siste årene har Martin vært med å skrive og spille i forestillingene Blokk til blokk og teaterstykkene Linje 5 og Isbilen. Sammen med Castro og Fela fra Haugenstua utgjør han kollektivet Blokk til blokk som også lager musikk.

Pressebilder

Litt lengre

Don Martin debuterte som rapper på Romsås fritidsklubb tidlig på nittitallet og var del av Groruddalens gryende hiphop-miljø sammen med blant annet Warlocks.

Seinere var han med å starte Gatas Parlament, som var den første gruppa til å gi ut norskspråklig hiphop på nittitallet. Med Gatas Parlament turnerte Martin i en årrekke rundt omkring i Norge og Skandinavia og har godt over tusen konserter bak seg før han gikk solo. Med Gatas ga Martin blant annet ut flere album og en bok.

I 2013 slapp Don Martin det Tommy Tee-produserte soloalbumet En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt.  For det vant Martin blant annet Spellemann-prisen i kategorien Urban og ble tildelt Romsås Vels Hederspris.  Nilsen ble også tildelt Nopas tekstpris og og pris fra Kardemommestipendet.

Albumet ble fulgt av Mann for min hatt (2014) og Løverhjerter blant slangene i en Tigerstad vol 1 & 2 (2016). I 2016 kom dessuten Isbilen ut som barnebok.

I 2018 debuterte Don Martin på teaterscenen sammen med Jonathan Castro og Felipe Orellana konsertforestillingen Blokk til Blokk som spilte for fulle hus på Det Norske Teatret i fem år. Stykket er første som har spilte på alle DNTs scener og dessuten åpnet en ny satelittscene på Rommen. Blokk til blokk ble tildelt Oslo kommunes kunstnerpris og Ungdom og fritids ærespris.

Samme året lanserte Don Martin også radioprogrammet Superstars sammen med Jørgen Nordeng på NRK P13 som gikk til 2021.

2019 slapp Don Martin albumet «Public Enemy» sammen med den svenske legenden Promoe fra Looptroop Rockers.

2020 skrev Don Martin sammen med Zeshan Shakar skuespillet Linje 5 for Det Norske Teatret. Stykket spilte fram til 2022 på Rommen Scene. Martin spiller også i stykket.

2022 hadde SPKRBOX premiere på barneforestillingen «Isbilen» skrevet av Hedda Sandvig og Don Martin. Samme år kom også historien fra Blokk til blokk ut som tegneseriebok tegnet av Andreas Iversen.

Martin var  i nesten 20 år programleder for Goodshit Radio og har vært medlem i flere andre band og konstellasjoner.