1 Noen ganger er det de minste ting som gjør at man begynner å skrive en tekst. Rundt romjula 2012 var Kristoffer Klunk og jeg på Romsås t-banestasjon for å filme den lille teaseren vi slapp med Æresdrap. Da vi stod inne i heisen opp til senteret kom jeg til å tenke på setningen «3 etg = sosial slum» som alltid stod skrevet i senterheisen da jeg vokste opp. Jeg veit ikke hvem det var eller bakgrunnen for hvorfor noen skreiv det, men jeg veit at når grafitti var som størst på nittitallet vaska de den heisen hver dag, og likevel stod det hver eneste dag med den samme håndskriften i tynn tusj inne i heisen: «3 etg = sosial slum». Hva har skjedd for at noen er så dedikerte at de er der hver dag, år ut og inn, for å spre det budskapet. Hva vil personen med det? Og hva gjør det med alle folka som leser det, hver dag i heisen på vei til eller fra jobb og skole. Tenkte jeg. Jeg kom hjem den dagen med den linja i hodet, og skrev introen som strekningen fra man går av banen og kommer opp på senteret. I hodet mitt ser den litt ut sånn som videoteaseren til Æresdrap. Skru av lyden på videoen og se den mens du spiller introen så skjønner du hva jeg mener.

2 Dattera mi er den første som sier noe på albumet, rett etter «Dørene lukkkes, neste stasjon Romsås».

3 Res, som snakker på introen, sa den setningen til meg cirka et år før. Ikke så lenge før det hadde Nassir vist meg en skisse en kompis av han, Ruben fra Romsås, hadde lagd, med «planet Romsås». Det forklarer mye av mentaliteten Romsåsfolk har bra. Vår planet.

4 Første setningen i verset har dobbel betydning. Jeg kommer inn gjennom tunnelen også på den første vinylen jeg ga ut, og dette er første albumet mitt.

5 På linje 5 sitter man bakerst.

[Scratching]
Ingen ringere enn ringreven fra linje fem
Og jeg har rappa siden jeg var en liten gutt
En gang Romsåsgutt alltid Romsåsgutt
En gang Romsåsgutt alltid Romsåsgutt

[Don Martin]
Jeg kommer inn gjennom tunnelen på første plata mi
Som jeg spraya tunnelen da jeg var bare kid
Du kan komme med banen eller med Romsås ring
Tre hundre blokker, to veier inn
Går av bakerst, berget er som et bomberom
Forbi det som var billettsperrer da Don var ung
«3. etg er lik sosial slum»
Det stod skrevet i senterheisen hver dag, tungt
Nettopp på senteret har jeg spytta mitt første vers
Og jeg har reppa for det hele landet kryss og tvers
Fra jeg tok opp Tommy Tee på min første kassett
Til plate med Tommy Tee, kall det album ett
Jeg fant ikke på tittelen på plata sjæl
Alle som kjenner Killa Hill, alle de veit det er sånn det er
Røttene man gror fra gjelder hele livet
Men hvordan kan den mentaliteten beskrives?

[Interlude]
Det som er greia, det som er fett med Romsås er når du er liten kid og er herfra, så er hele verden… Det er som en helt egen planet… Vår planet

[Outro]
En gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt