1 Da jeg hørte skissa til denne beaten var det helt klart for meg med engang at det måtte være en TP-banger! Og det er litt av et Tee Prod Allstars team jeg klarte å få med meg her: Son of Light, Tommy og ikke minst comeback for duoen Kevin & Mae (som sist ble hørt sammen på legendariske «En Av Fem»).


2 For TP beskytter mine interesser. Selvfølgelig en referanse til V.O.T. click. Mange tror at Tee Prod er et plateselskap. Det er det ikke. Det er en familia.

3 Har vært med Son of Light inn i dype skoger. Jeg var med Son of Light i de dype skogene rundt Mandal, men dette er selvfølgelig en referanse til debutalbumet hans Deep Green

4 Jeg har bånd til Tommy Tee over tro og trommer på fler enn en måte. Vi deler mye syn og smak på mange ting i livet. Men det er selvfølgelig også en referanse til Tommy sin klassiker Bonds, Beats & Beliefs.

5 Har vært med Warlocks siden viktigste med å være vis. Jeg møtte Warlocks-gutta en gang i 1992 og spilte sammen med dem første gangen på Ammerudklubben samme året. Vi var endel av det samme begynnende miljøet på Linje 5, selv om de gutta var endel eldre enn meg. I den første perioden spilte gruppa mi en god del med den gjengen rundt omkring, enten de het V.O.T., Warlocks of Mayhem eller bare Warlocks. Den første låta de gutta slapp het Paramount of Wize. Du må ha vært på veldig rett sted til rett tid for å skjønne den referansen der, for å si det mildt.

6 Faren din er Mae, ikke stå foran tven, bish. Ja du veit hva Opaque betyr? Og du har hørt uttrykket «Ikke stå foran TVen. Faren din er ikke glassmester»? You do the math.

7 Vi mangler ordet «longevity» på norsk Når du har holdt deg så lenge i gamet som jeg har du sett utallige «hip hop håp» komme og forsvinne. Alt for mange sikter på å komme seg opp og fram fort, og spiller ikke for langsiktighet. De gjør seg selv til døgnfluer. De ser Karpe Diems suksess, men vil ikke høre på når Magdi rapper om at de tok trappa mens andre løp inn i heisen.

8 Videoen over er fra «Nilsenbanden Sprenger Rockefeller» konserten vår en liten stund etter at albumet var ute. Vi slapp den egentlig tidligere i år men den forsvant fra Youtube av en eller annen grunn. Så her er den tilbake.

9 Livevideoen er klipt sammen med en videovegg montasje vi brukte under konserten, som ble filmet av ukjente gjerningsmenn da Oslos baner var røde.

Mer finner du kanskje på rapgenius.com?