Christer Falck crowdfunder Jester & Don Martin album på vinyl – 13 år etter at det kom ut.

Norske Albumklassikere på LP er et prosjekt som gjennom crowdfunding trykker opp et utvalg norske album på vinyl som ikke før har vært gitt ut på LP før. Christer Falck, som sammen med Big Dipper står bak prosjektet, ville gjerne ha med denne plata som jeg lagde sammen med Jester i 2009. Mange har spurt etter denne plata på vinyl så det føltes helt riktig å si ja til det da Christer spurte.

Crowdfundingen avsluttet i starten av juni 2022. Vinylen er nå sendt til alle som var med. Du kan kjøpe et eksemplar hos Knirckefritt eller stikke innom Big Dipper.

LP1: 279,- 
140 g, svart vinyl. Alle som bestiller plata på bidra.no får farget vinyl. Det står på crowdfundingen at det ikke blir trykk på innercoveret men det tror jeg det blir.

Noen ting om «Sikter på månen og men lander på taket» :

(Og ja, jeg tenker at vinylen skal slippe trykkfeilen som CDen gikk i trykk med)

Plata var første og eneste albumet Jester og jeg gjorde sammen. Jester stod for all produksjon og jeg for alle låtkonseptene. Men når vi først var i gang gikk det sport i å skrive bedre enn hverandre og det gjorde det til et morsomt album å spille inn. Det beskriver Eric Sermon perfekt på skitet før Sikter på månen.

Plata inneholder blant annet back in the days låta Represent, som fortsatt lever sitt eget liv. Verset mitt fra den låta har fulgt meg på nær tusen konserter og holdt inn i Blokk til blokk. Det er en favoritt.

En av låtene – Halla kompis – er en versjon av den første låta Jay og jeg gjorde sammen. Det tror jeg er en referanse omtrent absolutt ingen andre enn oss catcher.

Jeg tror vi spilte inn en video til La meg begynne i London uten at jeg kan huske hvorfor den aldri kom ut. Den låta var også med på Gatekunst noen måneder før den kom ut.

Jeg var med på Firestjerners middag det året hovedsaklig for å få spilt låta Mat mat mat i programmet men de kutta ut nesten hele låta fra episoden, så ingen husker det.Jeg ga egentlig helt faen i programmet ellers – jeg skulle vell ikke vinne noe kjendismatprogram – og brukte mesteparten av min episode på å kødde. Ganske mange skjønte ikke at det var humor. Det gjør det enda morsommere synes jeg.

2009 var også året min kompis Nito mista livet. El Axel ble med på albumversjonen av La Meg Begynne helt på tampen og gir en shout out til Nito i verset sitt. Et par av låtene som er på dette albumet kom også først ut på tribute mixtapen som ble laget i forbindelse med minnekonserten hans. Jeg har også gode minner fra pressebildene vi tok til plata sammen med min homie Base det året. Det skulle ikke bli lenge før vi mista Base også. Jeg skulle gjerne sett de bildene nå.

Med på skiva er også Kasimba – en undergrunnslegende fra Paperboys forgjenger Mindstate, som jeg har kjent siden nittitallet. Han var såvidt jeg veit den første til å toaste på norsk. Jeg var og er jævlig fornøyd med å ha ham med på denne skiva.

Jeg hadde det som ligger på Det obligatoriske Telefonskittet som telefonsvarer i månedsvis – men måtte slutte fordi folk ikke kjente begynte å ringe meg og be meg ikke ta telefonen fordi de ville høre den. Så jeg la den på skiva isteden.

Jeg lurer også på om Vi er Alarmclock har Pariah sitt første norske vers på plate? (Hei Def, Shep og Jest. Dere burde ta med han i det prosjektet deres – og gjøre mer av det).

Ny Rutine heter også Mumbai Magesjau fordi jeg hadde heftig magesjuke mens vi spilte inn denne låta på et hotellrom.

Ja nettopp:

Albumet ble også spilt inn i en ganske hektisk periode. Gatas hadde akkurat sluppet tre album på et og et halvt år (Samvirkelaget, Kidsa Har Alltid Rett, Apocalypso) – og Aslak, Elling og jeg holdt på å skrive Gatas-boka. Mens det foregikk bestemte Jester og jeg oss for å reise en pause vekk fra vintermørket og lage et album på veien. Mye av denne plata ble derfor enten skrevet eller spilt inn på den turen – først i London og så Mumbai. Gatas sin video-regissør Ulfdawg var også med og lagde underveis video til låta Blues brødre (hei Arif og Stig!).

På en eller annen måte ble vi også vikla inn i en spillefilm mens vi var der (Nettavisen skreiv om det seinere). Vi tok ikke det veldig seriøst men i ettertid har jeg skjønt at det nok er ganske mange flere tusen som har sett meg stupe i en Bollywood-film enn som har hørt plata.

Da skiva skulle slippes gikk den på en ganske stor smell. Det var fortsatt CD som gjaldt på den tiden og den uka albumet ble sluppet havna den i en skvis da alle de viktige platebutikkene og plateselskapet MBN havna i en boikott-strid over noe som overhode ikke hadde med oss å gjøre på noen måte, men som gjorde at det tok flere uker etter slippet før det var mulig å kjøpe skiva i vanlige butikker. Det passer ganske godt med albumtittelen.

Men nå kommer den altså kanskje på vinyl. Det kommer litt an på deg som leser dette – for vi trenger altså at nok folk blir med å crowdfunde – eller forhåndsbestille om du vil – plata innen 30 dager for at den skal komme ut.

Det kan du gjøre her

Norske albumklassikere på LP har i løpet av de siste årene blant annet gitt ut norske rap classics som Warlocks, Diaz, B.O.L.T Warhead og Son of Light på vinyl.