Promoe & Don Martin – Public Enemy

Et kort og konsist album for en verden i konflikt og krise.

Promoe & Don Martin – «Public Enemy» er et kort og konsist album for en verden i konflikt og krise. Hør det i Spotify, Bandcamp, iTunes, Tidal eller på Youtube.

«Public Enemy» er produsert av et stjernelag svenske produsenter: DJ Large, Imchibeat, Tinitus og ikke minst IsaksSon aka CosMIC fra Looptroop som debuterte som produsent med vår plate. Plata er spilt inn i Tee Productions Oslo og tinitus Stockholm. Eneste featuring på plata er Mikael Wiehe. DJ Chali og DJ Large legger cuts. Coverfoto av Mathias Fossum.

Mathias Rødahl skreiv i sin anmeldelse: «…Oslo-veteranen Don Martin på sitt kreativt beste. Lenge etter hans formative år som en av landets viktigste hiphop-pionerer. Når han nå slår seg sammen med sin svenske og hårfagre bror fra en annen mor på «Public Enemy», er det likevel ikke bare en nostalgisk gavepakke for alle som vokste opp i et ekkokammer av «Modern Day City Symphony», Battle of the Year-videoer, fatlaces og Montana-bokser.

Som tittelen tilsier ønsker Promoe og Don Martin å vekke til live hiphopens politiske engasjement fra seint 80-tall og tidlig 90-tall, og sette det i en moderne kontekst i vår stadig mer sinnsyke Trump-samtid. Det klarer de to gamle samarbeidspartnerne langt på vei, selv om den 10 spor korte skiva aldri helt når den samme revolusjonære energien.

Som album generelt er «Public Enemy» derimot et helstøpt prosjekt. Produsert av et svenskt stjernelag med DJ Large i spissen. Variasjonen mellom de to rapflowene gir utgivelsen en ekstra dimensjon, mens skandiduoen forenes rundt budskapet om antirasisme, politikerforakt, åpne grenser, krigsmotstand og medmenneskelig solidaritet.

Et opprørsk manifest som har preget begge rappernes karrierer siden dag én, men i dag føles mer aktuelt enn noensinne.»

Plata finnes på rød vinyl – og rød kassett – som du kan bestille fra Knirckeshop. De distribuerer også i Norge. DVSG i resten av verden. Les her hvorfor jeg mener denne plata er bedre på vinyl enn digitalt.

CosMIC har også laget warm up mixtapen Yo! Bum Rush The Goodshit Radio Show.