Foto: Mimsy Møller, Dagsavisen.

Zeshan Shakar og jeg skreiv teaterstykket «Linje 5» for Det Norske Teatret på Rommen scene i 2020. Det var en hektisk og sprø tid å ha premiere på stykket. Premieren i september måtte flyttes en uke pga smittesituasjonen og mange av de første forestillingene avlyst. Men da vi fikk spille var det dritfett og vi fikk helt vilde tilbakemeldinger – både fra publikum og presse med terningkast 6 og store ord.

Billetter

Da vi skulle til begynne å spille for fullt i november stengte Oslo ned. Uker ble som alle veit til måneder, fram og tilbake i regler og restriksjoner også etterpå. Mellom november 2020 og desember 2021 avlyst vi 42 utsolgte «Linje 5»-forestillinger. På de forestillingene vi faktisk fikk spille møtte folk opp etter å ha hatt billetter en, to, tre, fire, fem og seks ganger. En absurd blanding av veldig suksess og total kollaps. Og selv om det var kjipt har det vært sjukt å se hva slags innsats folk har gjort for å få komme.

Nå (bank i både bordet og treskalle) virker det som ting løsner litt og vi skal i gang med å spille «Linje 5» igjen. Nesten ett og et halvt år etter premieren er det fortsatt mange, mange flere som har hatt billetter enn som har sett stykket. Blant dem de som kjøpte premierebilletter allerede sommeren 2020.

Så under her poster jeg noe av det som ble sagt og skrevet om teaterstykket «Linje 5» . Jeg hadde ikke tid til å gjøre det høsten vi hadde premiere så det er både litt for å samle det et sted for min egen del og litt for å minne folk på hva de som har sett forestillingen syntes. Og så håper jeg at de som gidder å kjøpe billetter en åttende gang nåfaktisk får sett det.

Her finner du billettter til ledige forestilllinger.

(Jeg har gjort noen utdrag fra anmeldelsene, blant annet fordi jeg synes de avslører for mye av det som skjer. Så selv om det er fett at folk skriver så mye bra synes jeg egentlig at det er bedre å se stykket uten å lese anmeldelsene. I hvert fall mer enn dette).

«Med smart regi, energisk spill, morsomme replikker, kvikke vendinger og saftig språk er «Linje 5» en vitaminboost på en mørk høstkveld» skriver NRK sin anmelder og fortsetter:

«Regien til Cici Henriksen og Hedda Sandvig er smart og stram. De har skapt en energisk forestilling med få dødpunkter, og de har gitt plass til absurde, små øyeblikk som aldri forklares, avkuttede historier nærmest perfekt snittet – og de har valgt seg noen karakterer som vi møter flere ganger på banens slyngende reise gjennom Groruddalen».

«Zeshan Shakar og Don Martin lager T-baneteater på hiphopens premisser. Det gjør Rommen Scene til en av de morsomste og viktigste stoppestedene akkurat nå» skreiv Aftenposten og gir en sjelden terningkast 6.

«Vitalt og viktig fra den delte byen» skreiv Dagsavisen som også gjorde intervju med Zeshan og meg i forkant.

Men det er, som flere av anmelderne trekker fram, stjernelaget av skuespillere vi har med som har gjort stykket både til det det er og til hvor bra det er. Det har vært en sjukt kul opplevelse å skrive, lage og så se det bli til liv.

«Linje 5» er laget sammen med SPKRBOX. I stykket spiller Jenny Mueni Ndunda/Evelyn Rasmussen Osazuwa, Judy Nyambura Karanja, Marianne Krogh, Per Schaanning, Manish Sharma, Gaute Adela Aastorp Cudjoe, Sarah Franscesca Brænne og jeg.

Regissørar: Cici Henriksen og Hedda Sandvig
Koreograf: Belinda Braza
Scenograf og kostymedesignar: Even Børsum
Lysdesignar: Øyvind Wangensteen
Lyddesignar: Anders Siegrist Oliver
Tekstbidrag: Jenny Mueni Ndunda
Dramaturg: Ingrid Weme Nilsen
Med musikk av: Tommy Tee, Frigstep, Fredfades og Don Martin

Mer om medvirkende og forestillingen.