1 Vi pleier å si til yngre folk som har begynt å lage sin egen musikk at det viktigste du kan gjøre er (banalt) nok å være deg selv i musikken din. Det finnes altfor mange kopier i verden, og en kopi kommer alltid bare til å være det – en kopi. Vi har allerede Drake, vi trenger ikke en norsk versjon. Det er det samme som at du ikke er genial hvis du tegner over Picasso sine tegninger. Det er klart man kan låne av og man kan lære av, men til syvende å sist handler det å lage noe nytt og fett om å finne ut hva du kan putte i det som er annerledes på en eller annen måte.

2 Originalen kommer alltid til å være best. Det er en ting å se noen gjøre noe og gjøre det litt bedre. Det er noe helt annet å finne på sin egen greie og gjøre seg sjøl. Derfor er Simpsons bedre enn Family Guy, Sopranos bedre enn The Wire, fordi den første tråkka opp fotsporene som den neste følger i, uansett om nestemann til å gå fotsporene gjør det bedre.

3 Jeg har tenkt mye på hva som er originale ideer. Nesten ingen ideer er helt originale, man tar og kombinerer ting og setter sammen på andre måter og får en nye ide. Når noen først har funnet på hjulet, kan noen andre lage vogn, sykkel og bil. På samme måte er med musikk. Det finnes millioner av låter om hjerte smerte. Men hva er det som ingen har skrevet en låt om? Hvordan kan du skrive en låt du har på en måte ingen har tenkt på? Thats the code to crack! Og den beste måten å gjøre det på er som oftest å finne ut hva er det man er, eller har, som er annerledes.

4 Picasso trenger kanskje ingen introduksjon. Men MC Esher burde du sjekke ut hvis du ikke har hørt om han. Han var ikke rapper, men en hollandsk tegner som tegnet noen helt sjukt kule bilder. De er ofte tegna på en måte hvor noe ser riktig ut, men samtidig er umulig, eller hvor bildet glir over i et annet bilde i en mønsterform. Google MC Esher og sjekk han ut.

5 Her er teksten med noen forklaringer og tolkninger fra folka på Rapgenius.com