1 Den låta her spinner seg ut av «faren min er x enn faren din». Og en joke jeg hadde om hva jeg skulle gjøre når jeg ble pappa for å sørge for at kidden min var i en bra posisjon i den diskusjonen. Den tok form mens dama var gravid, og jeg måtte tenke igjennom alle de tingene man bør og må tenke igjennom da. Hvem man er og hvem man vil være for barnet sitt. Hvordan man vokste opp og hva man vil ta med videre fra det. Jeg skreiv på den en stund uten å komme noen vei men det løsna rett før jeg faktisk ble pappa. Jeg tror vi spilte inn låta en uke før dattern min ble født. Men ukene rundt er litt tåkete av en annen begivelse.

2 Dette var den første låta vi spilte inn til albumet.

3 Jeg tenkte at dette var en voksen låt, som folk som har barn kunne kjenne seg igjen i. Det viser seg at det er barn og veldig unge som liker den best. De kjenner seg kanskje mer igjen i tematikken.

4 Kristoffer jobba i mange måneder med hvordan videoen skulle være. Tommy og jeg ville slippe den før albumet kom ut, men Kristoffer stod fast hele tiden på at det måtte bli sommerlys og løv på trærne først. Pga det begynte vi underveis å jobbe med video til en ny låt: Nilsen.

5 Det er ikke min datter som spiller i videoen, men datteren til min gode venn Fadlabi, kjent for mange fra Påfugl-diktet med Karpe Diem, som handler om henne.

6 Se videoen en gang til og legg merke til politibilen til Son of Light, brannbilen til Nurdin aka Onkel Waryaa, alle ansiktsutrykkene til Boss Castro og hvor fort Tommy Tee kjører på slutten av videoen. Kevin fra Warlocks spiller pilot, DJ Herkules spiller Hee-man.

7 Mens vi spilte inn denne videoen skjønte jeg hvor god metaforen faktisk er. Barn i området vi filmet i gikk fullstendig bananas. De slapp foreldrenes hånd og løp som om det handlet om livet. Noen barn begynte å gråte da de skjønte at vi ikke solgte is. At vi spilte inn musikkvideo var de helt uimponert av. Det ble nesten opptøyer i en barnehage vi kjørte forbi når alle barna stormet for å ta igjen isbilen. Noen kids trodde skilkelig ikke på at vi ikke hadde is. Til slutt sa jeg «Hør da hvis vi hadde is, tror dere ikke jeg hadde stått her og spist en nå?» Hm, ja, det argumentet gikk hjem.

Vi måtte hele tiden stoppe filmingen fordi kids prøvde å få kjøpe is av oss, eller spørre oss om hva slags is vi hadde. “Åh du er bare rapper, ok, men har du is?” sa en liten jente til meg. Da skjønte jeg for alvor hvor riktig metaforen er.

8 Mer forklaringer og tolkninger fra folka på rapgenius finner du hvis du klikker på linjene i teksten: