Blokk til blokk

Å komme dit du skal både på grunn av og på tross av.

«Blokk til blokk» er en konsertforestilling om å komme ditt du er ikke på grunn av men på tross av alt. Den forteller om å vokse opp i blokk i Groruddalen. Om å vokse opp med hiphop på nittitallet. Om å finne sin vei ut av forskjellige situasjoner via musikk. Og kanskje om hvorfor hiphop fant hvem den gjorde. Det er en personlig forestilling som går inn og ut av låter og tekster av Castro, Fela og meg selv. Men det er ikke en konsert – og heller ikke et vanlig teaterstykke.

Blokk til blokk begynte på den minste scenen på Det Norske Teateret med bare åtte forestillinger satt opp. De ble raskt utsolgt og nye ble satt opp. Vi ble flytta til en større scene og så til den største teaterscenen i Norge. Etter å ha holdt på der med fulle hus gang etter gang åpnet vi en ny teaterscene på Rommen med Det Norske Teateret, hvor vi spilte mellom blokkene våre. Scenen lever videre nå, selv om vi runda av våre forestillinger i Oslo med tre seiersrunder på hovedscenen som endte den 10. november 2019, nesten to år etter premieren.

November 2019 runda vi av med siste forestilling i Oslo etter to år med fulle saler og utsolgt på hver eneste forestilling – unntatt én!

Høsten 2020 reiser vi på Norgesturne med Rikskonsertene. Her kan du se når og hvor vi spiller.

«Mange har villet lage selve teaterfortellingen om Oslo, men aldri har vel noen kommet tettere på enn med «Blokk til blokk». At det skjer med utgangspunkt i Groruddalen, hip hop-miljøet og en generasjon som vokste opp med tusj i lomma, burde ikke komme som noen overraskelse. Don Martin fra Romsås og brødrene Jonathan og Felipe Orellana Castro – Castro og Fela – fra Haugenstua har brakt blokkene inn på teaterscenen, og med dem hip hop-en og historiene om å vokse opp og føle stolthet over et Oslo Øst mange andre så og fortsatt ser ned på. (…) Alle byens skoleklasser på ungdomstrinnet burde bli tilbudt «Blokk til blokk», men for politikere og sosialarbeidere burde det vært tvang» skrev Dagsavisens anmelder.

Les fler anmeldelser, anbefalinger og omtalelser.

Sjekk Blokk til blokk – Bilder fra prøver, premiere og fest