I morgen er det to år siden Promoe og jeg slapp vår plate Public Enemy sammen. En illsint men kort og konsis plate for en tid i krise og konflikt.

Den har du kanskje hørt men kanskje ikke i den versjonen du burde. Den finner du under. Jeg skal forklare hvorfor.

Noen måneder etter slapp vi plata på vinyl. Da oppdaga jeg at det er en mye bedre plate på vinyl og kassett enn den som ligger ute i Spotify eller Wimp.

Det liker jo vinyl-folk som meg å mene om alle plater. Men om denne er det spesielt. For det første er albumet bedre enn låtene er hver og en. Et bra album er ikke bare et format, det har en ide og en følelse, som gjør det til et verk som bør høres sammen.

For det andre er låtene i Spotify/Wimp mastret for hvordan folk hører på musikk i streamingtjenester. Og der hører ikke folk på hele album, men på enkeltlåter. Derfor er låtene mixet og mastret én og én, uten overganger og med litt forskjellig volumjusteringer. Mens på vinylen som én plate med en sammensatte tanke.

Derfor er denne plata en mye bedre plate om du har den på LP/MC. Eller for å si det omvendt – den er dårligere i Spotify. Hvis du har en fysisk kopi kan du jo sammenligne selv. Hvis du ikke har en kopi kan du laste ned en digital versjon laget fra kassett-masteren som jeg legger ut her nå.

Download her

(Og så kan du så klart kjøpe en direkte fra Goodshit-platebutikken vår om du vil. Der kommer det etterhvert også et teksthefte til plata og noen ting for samlere. Men mer om det seinere)