Jeg er med i et nytt slags spill som heter Lyderia hvor du kan lære om å skrive låter og lage musikk. Lyderia er laget av Rikskonsertene og ment for skoler og musikkundervisning. Men det kan også funke for folk som har workshops eller som jobber med å lære seg å skrive låter. Rikskonsertene har samlet flere forskjellige musikere fra forskjellige sjangre som forteller om hvordan de lager musikk og gir tips, som kommer etterhvert. Her er introen til min del:

Resten finner du på lyderia.no.

Jeg tror Lyderia er en god ide – særlig fordi det gjør at folk kan lære om forskjellige sjangre over hele landet, uten å være avhengig av hva læreren deres liker eller kjenner til. Hvis jeg f.eks. ble musikklærer i morgen kunne jeg lært bort en hel del om rap, men ingenting om metall. Men det kan Enslaved, som også er med i Lyderia.

I min del snakker jeg endel om identitet og musikk, og det å finne ut hva man kan skrive om. Oppgaven du får hvis du spiller spillet handler også om nettopp det – å putte deg selv og din verden inn i musikken din. Det gjelder uansett hvilken sjanger du holder på i.