Jeg posta nettopp på facebook om sensur på facebook. Det tok ti minutter før det ble fjerna. Her er det jeg skreiv:

Det er selvfølgelig feil av facebook å sensurere det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen. De skal ikke drive politisk sensur, spesielt ikke fjerne ting som handler om krig og undertrykking. Ingen er uenig i det.

Men samtidig synes jeg det er rart å se hvor lite oppmerksomhet facebook sin sensur av Tyrkias krig mot kurderne i Tyrkia og Syria får. Det er en krig som skjer nå og som noen prøver å hindre oss fra å høre om – nå – ikke noe som tilhører historiepensum.

Facebook sensurer poster om lovlige demonstrasjoner i Norge fordi det «bryter mot Facebook sine retningslinjer» å skrive negativt om Tyrkias krig mot kurderne eller positivt om Öcalan. Hvor er protestene mot det Erna Solberg? Tom Egeland? Alle indignerte journalister? Det er lite verdt å være prinsipiell når man står opp for en sak som er fullstendig tannløs, ufarlig og uten motstandere.

Som for å illustrere poenget mitt tok det mindre enn ti minutter før innlegget mitt ble borte. Jeg kjenner flere som har fått innleggene sine slettet fordi det politiske innholdet ikke er lov på facebook. Her er en post Seher Aydar skrev nettopp om at de fjernet en av postene hennes. Den ble også fjernet:

seher

Reglene som forbyr blant annet å poste kart over Kurdistan:

image