I 2012 slapp rap-legende og b-filmskuespiller Ice-T dokumentaren «The Art of Rap: Something From Nothing». Det er en kult film å se både for folk som har litt innblikk i rap og hiphop-kultur og for folk som er interessert i rap men ikke kjenner oppveksthistorien til sjangeren, men den er nok aller best for oss som forlengst er både har fordypt og fortapt oss i rap. En av grunnene til at «Art of Rap» er så fet som den er, og hvorfor den skiller seg ut fra andre musikkdokumentarer, er nettopp det at det er Ice-T som har laget filmen. Når Los Angeles-legenden som gjorde uttrykket O.G. verdenskjent ringer for å få deg med i dokumentaren sin så stiller du opp med feteste du har å melde.

Intervjuene han gjør blir løse og ærlige på en helt annen måte enn jeg har sett noen andre få til med så mange legendener som det her er med. Det at Ice-T er en som har vært med i rap-spillet så lenge og i forskjellige epoker, gjør også at han gjør (spør du meg) et jævlig spennende og riktig utvalg av folk som er med – og også hvem av dem som får mest tid. Det er selvfølgelig mange fler han kunne ha tatt med. Jeg skulle gjerne hørt mer av hva Nas mente om hvasomhelst. Mange viktige rappere får ikke et sekund. Men isteden lar Ice-T Grandmaster Caz få mer tid enn noen av de mange superstjernene og household names som er med – og her er det helt riktig. Ice-T kjenner sin hiphop-historie. Og han deler den med oss på en måte kanskje ikke så mange andre kan.

I tillegg til å være en fet dokumentar om hiphop er «The Art of Rap» en usedvanlig godt veldokumentert og innsiktsfull film om hvor wack klesstil Ice-T har. Innblikket vi får i hans imponerende kolleksjon av den ene verre outfiten enn den andre er alene grunn nok å se denne filmen. Hvordan Ice-T framstiller seg sjøl er også helt fantastisk. Men, hey – det er tross alt The O.G. vi snakker om. Han skal få være så pompøs han vil. (Og hvis du ikke veit hva O.G. betyr, kan det hende at det er et par uttrykk du burde finne ut av før du ser filmen. Eller kanskje ikke).