Boss Castro
Foto: Samir Madad

Min bror og makker Boss Castro er nominert til “Årets Ladejarl” for sin innsats og arbeid for ungdom. Det er Reitan gruppen som deler ut prisen – på 2 millioner kroner – til noen som gjør mer enn de må:

For femte år på rad gir Reitangruppen ut verdiprisen «Årets Ladejarl». De topp ti nominerte utpeker seg som verdibaserte ledere som gjennom sitt personlige engasjement gjør mer enn de må.

For noen år tilbake tok Castro et veivalg i livet sitt og bestemte seg å bruke tiden sin på å jobbe for nabolaget han vokste opp i og for å løfte opp den kommende generasjonen som vokser opp i Groruddalen og Oslo. Han bestemte seg for at det beste han kunne gjøre var å bruke sin bakgrunn og erfaring for å gi tilbake til ungdommer som går igjennom lignende kamper – og å lage det tilbudet som manglet da vi vokste opp. Derfor startet han blant annet Hiphop 101, hvor Castro tilbyr ungdom flere steder i byen innspilling, veiledning og hjelp til å utvikle seg som artister og mennesker. I dag samler 101 en lang rekke unge lovende artister, som blant annet spilte på Tøyen Kulturfest tidligere i år. Jonathan jobber i tillegg blant annet på Agenda X og er selvfølgelig min høyre hånd på konserter og alt vi gjør.

Boss Castro er Oslos Jonathan Løvehjerte. Og i september håper jeg han blir nødt til å bytte navn til Ladejarl Castro.

Les mer om det og de andre nominerte her.