Blokk til blokk på Rommen Scene

Onsdag 23 januar åpner vi en ny scene i Groruddalen. Blokk til blokk kommer hjem.

På det året som har gått siden vi debuterte Blokk til blokk 27. januar 2018 har vi gått slag i slag fra utsolgt til mere utsolgt, fra den minste scenen til den største i landet. Blokk til blokk er det eneste stykket i Det Norske Teatrets 107 år gamle historie som har spilt på alle scenene. Men ikke bare det: Nå åpner vi en ny.

Onsdag 23 januar, ett år etter at vi hadde premiere, har Blokk til blokk nemlig premiere på Rommen Scene øverst på linje 5. Med Vestli i ryggen, Romsås på vår høyre, Stovner et steinkast til vår venstre og Haugenstua foran oss spiller vi forestillingen der den kommer fra – mellom blokkene.

Premieren på Rommen Scene er åpningen av Det Norske Teatrets nye satsing på Rommen som satelittscene i Groruddalen. Det er vi glade for og stolte av. Teaterdirektør Erik Ulfsby offentliggjorde planene i et innlegg i Dagsavisen i fjor hvor han blant annet skreiv

Det Norske Teatret har bestemt seg for å etablere ein satelittscene i Groruddalen i samarbeid med bydel Stovner og Rommen Scene.

Det Norske Teatret blei stifta i ei tid med sterke motkulturelle straumar. Mange tilflyttarar kjende seg ikkje heime i den dominerande borgarlege kulturen som Nationaltheatret var det fremste dømet på den gongen. Det Norske Teatret har alltid vore del av ein motkultur og i opposisjon til den tradisjonelle oppfatninga av kva det vil seie å vere norsk. Over 100 år seinare, har Det Norske Teatret vakse seg sterkt og synleg. Men vi har likevel ikkje gløymt kor vi kjem frå. Kven er dei som no ikkje kjem til orde? Kven er dei som kjenner seg framande for den etablerte norske kulturen? Kva vil det eigentleg seie å vere norsk? 

Shamener nå?

Billetter til Blokk til Blokk på Rommen Scene finner du her.

På samme scene, et faktisk steinkast fra veien sin, har big dog Zeshan Shakars megasuksess «Tante Ulrikkesvei» premiere som teaterstykke seinere i år. Det blir spennende å se.

Seinere i år skal jeg også teste ut et konsept som vi har kalt «Ny norsk» på Rommen Scene. DNT skriver på nynorsk om Ny Norsk:

Don Martin presenterer stemmer han likar. Ein kveld der folk som skriv snakkar. Ein kveld med dikt, historier, tekstar, låtar og samtalar.

Ditt har jeg tenkt til å ta med meg noen kjente og noen mer ukjente personer jeg synes sier mye bra på nye måter. En mikrofon for stemmer som trenger å bli hørt av flere. Det blir en blanding av litt talk show, litt dikt, litt opptredener og litt ting vi skal prøve ut. Mer om hvem som skal være med kommer snart.