Mens vi alle satt i karantene fikk vi en veldig hyggelig nyhet:

«Konsertforestillingen «Blokk til blokk» tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for å ha brakt en sentral del av Oslos nyere historie til teaterscenen, med en konsertforestilling som kombinerer høy kunstnerisk kvalitet og bred appell»

I begrunnelsen står det videre

SPKRBOX ved Cici Henriksen og Jonathan Orellana Castro, Don Martin, Felipe Orellana Castro og Hedda Sandvig for konsertforestillingen «Blokk til blokk»

«Konsertforestillingen «Blokk til blokk» handler om å vokse opp i blokk i Groruddalen på 90-tallet, stolthet over Oslo øst og hiphop som sosialt og musikalsk samlingspunkt.

Hiphop-artistene Don Martin, Fela og Castro gir gjennom forestillingen et intensivkurs i hiphopens historie, og personlige fortellinger som gir et innblikk i Groruddalens og Oslos mangfold. Forestillingen har i pressen fått omtaler som «Vinterens viktigste stemme fra asfalten» (Aftenposten 28.01.2018) og «..burde bli obligatorisk for ungdomsskoleelever, politikere og sosialarbeidere» (Dagsavisen 28.01.2018), og har spilt for fulle hus på Det Norske Teatret fra høsten 2017 til høsten 2019″

Det er bare en ting å si: Takk, Oslo.

Prisene skulle blitt delt ut i Rådhuset i mai men siden alle er i karantene kan vi hverken møtes for å ta i mot prisen eller feire, så bildene her er gamle. Men omtrent sånn her ville det sett ut.

Så litt seinere på kvelden

Blokk til Blokk spilte 2018-2019 for fulle hus på alle Det Norske Teatrets scener + lenge på Rommen Scene som vi også åpnet som satelittscene for DNT. Vi avslutta forestillingens reise i Oslo november 2019.

SPKRBOX som vi får prisen med er kollektivet står bak å utvikle Blokk til Blokk fra en ide til ordentlig forestilling. De har blant annet i år også hatt forestillingen Best, om Stovner bokseklubb, på Rommen scene.

I fjor fikk Blokk til blokk også Ungdom og fritids ærespris:

– Vi ønsker å takke dere for deres arbeid direkte med ungdommene, men også for at dere bruker egne kunstneriske ferdigheter og scenerom til å fremme bedre oppvekstvilkår for ungdommer i Oslo. Både med pennen, musikken og på teateret. Dere har hjertet og hodet på riktig sted. Tusen takk, sier styreleder  i Ungdom og Fritid, Trine Ottosen.

Oslo kommunes kunstnerpris deles ut hvert år til flere og gikk i år også til Samisk hus, Østensjø barne- og ungdomsteater, Frank Znort Quartet og Inger Sannes. Gratulerer til dem også.

Alle bilder av broder Samir Madad