Jeg har lyst til å si at du er modig, men jeg kvier meg litt for å si det, for det er flaut at det i 2016 fortsatt er noe man trenger å være bare for å fortelle verden om noe som ikke burde være noen deal i det hele tatt. Det burde ikke være noe samtaleemne.

Jeg er en av mange som har venta lenge på at noen skulle stå fram som du gjorde, både her i Norge og før det internasjonalt. For det har vært en svakhet med kulturen vår, som jo nettopp handler så mye om å representere hvem man er, at det har vanskelig for mange å få være hvem de er – helt. At det liksom har vært greit samtidig å være diskriminerende, hatefull, nedsettende om legning mens kulturen vår på alle andre felt handler om å slåss mot nettopp folk som vil holde andre nede.

Det handler om det samme enten det er snakk etnisitet, nasjnalitet, legning eller hva som helst: Respekt for at folk må være hvem de er uten at vi andre skal moralisere over det. Hiphop skal være for alle, og da må vi begynne å oppføre oss som om den faktisk er det også.

Og da må noen gå foran. Big up til deg for at du gjorde det.

Jeg skreiv noe av dette først til Karsten privat. Men jeg poster det her fordi det angår mange fler.

Legg igjen en kommentar