Mens vi planla videoen til Diamanttyv så jeg og Kristoffer Klunk igjennom mange forskjellige filmer og videoer som enten hadde med dukker å gjøre – eller med heist. Blant annet sjekka vi ut masse forskjellige Muppets-videoer og endel Muppets-parodier. Her er min topp 10 liste over Muppets og andre dukker i rap videoer. Noe av det er offisielle videoer, som No diggety, og endel er ting folk har klipt sammen av forskjellige ting de har funnet over låter. De er egentlig morsomts.

La oss begynne hardt:

MOP – Ante Up ft Bernt & Ernie

MOP sin banger over alle bangete bangere ft Bert & Ernie. Ingen husker hva faen MOP gjør i sin egen video. Men det kan uansett ikke være i nærheten av så fett som den her tribute-parodien.

Eminem – Ass like that

Den beste – og mest skada – offisielle videoen med dukker i er nok Marshall Matters sin Ass like that ft Triumph the insult comic dog, en kjent figur i USA, og en masse forskjellige muppet-versjoner av de forskjellige folka i videoen. Låta er ikke akkurat normall den heller. Dritfett.

Dr Dre & Snoop Dogg – Deep Cover

Air tight parodi med Kermit the Frog som Snoop Dogg og Fozzie Bear som Dr Dre.

2Pac – Changes ft Rowfl the dog

Hadde liksom ikke vært riktig å ha en sånn liste uten 2Pac på. Her gjort av en annen dog.

Blackstreet – No Diggity ft. Dr. Dre, Queen Pen

Offisiell video med han ene av de Blackstreet-gutta som marionette (for hvem av dem er egentlig hvem?) i en ellers veldig vanlig, streit video. Ninties classic.

Ice Cube – Ghetto Bird ft Big Bird

The bird is the word. Ice Cube sin klassisker «Ghetto bird» (politihelikopter) parodi gjort av Big Bird.

NWA – Fuck the Police ft Bernt & Ernie

Muppets første «hit» som rappere var NWAs klassiker Fuck The Police. Den er kanskje ikke like energisk tight som noen av de som har kommet etter – men den er fortsatt en latterlig fet kombinasjon låt og karakterer.

Busta Rhymes – Break ya neck

Det er vanskelig å synce Busta Rhymes men den parodien her gjør opp for det i danse moves.

Er det noen jeg har glemt?

Runner up: Naughty By Nature – Hip Hop Hooray og DJ Kool – Let me clear my throat